Ohjeita Villa Valosan vuokralaisille


Lämpimästi tervetuloa Villa Valosaan!

Ja vielä kerran kiitos, kun valitsit Villa Valosan lomakohteeksi. Toivomme, että viihdytte ja voitte nauttia kaikista Villa Valosan antimista.

Tähän olemme koonneet toimintaohjeita sujuvaan lomailuun sekä käyttöohjeita talotekniikkaan ja laitteisiin liittyen. Pyydämme huomioimaan nämä toiminta- ja käyttöohjeet, jotta myös teidän jälkeenkin tulevilla lomalaisilla olisi viihtyisä loma.

Yleistä

Saapuminen

Saat ohjeet avaimesta ennen saapumista Villa Valosaan.

Majoittuminen ja henkilömäärä

Huoneistossa on sängyt kahdeksalle (8) henkilölle. Henkilömäärää ei saa ylittää.

Makuupaikat ovat kahdessa makuuhuoneessa (2+2) ja parvella (4). Kaikissa sängyissä on peitot ja tyynyt. Liinavaatteet ovat erikseen vuokrattavissa. Kaikki sängyt ovat 80 cm leveitä, parisänky on kaksi 80cm sänkyä yhdessä.

Hälytysjärjestelmä, palo- ja murtohälyttimet

Mökki on varustettu hälytysjärjestelmällä joka valvoo myös huoneiston sisäilman laatua. 

Mökin suojaus on kytketty pois ennen saapumistasi tai saat ohjeet sen poiskytkemiseksi. Palohälyttimiä ei kuitenkaan voi kytkeä pois päältä. Hälytysjärjestelmän kytkeytyessä päälle esim. palohälytyksen vuoksi, tulee teidän välittömästi ottaa yhteyttä hälytyskeskukseen ja raportoida tilanteesta.

Hälytyskeskuksen puhelinnumero on 010 217 9100

Tapaturman sattuessa

Kiireellistä hoitoa vaativat sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä

Sairaalatie 8, 08200 Lohja. Sisäänkäynti sairaalan B-ovesta.

. Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle
Hätätapauksessa ota yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112

Vahingon sattuessa

Vahingon sattuessa ihmisille, kiinteistölle tai kiinteistön irtaimistolle tulee siitä ilmoittaa vuokranantajalle heti.

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita Villa Valosaan, mutta huomioi kuitenkin muutama tärkeä seikka.

Sovi lemmikkien tulosta etukäteen vuokra-antajan kanssa. Lemmikit eivät kuulu sänkyihin, sohville tai nojatuoleille. Huomioithan lemmikkisi viihtyisyyden ja varaat mukaan hänelle sopivan nukkuma-alustan. Mökiltä löytyy koiralle juoma- ja ruoka-astiat sekä tuomme sovittaessa paikalle kaksi metallista pentuaitausta (korkeus 90 cm), joilla voit helposti rajata lemmikillesi sallitun tilan esim. yön ajaksi tai hyödyntää niitä esim. terassin sulkemiseen. Pentuaitaukset saa liitettyä toisiinsa, jolloin tilaa on useammallekin koiralle. Kiinnitäthän erityistä huomiota siivouksessa mahdollisten karvojen poistoon esim. huonekaluista, jotta seuraavienkin vieraiden on mukava saapua.

Kerää lemmikkisi jätökset pois piha- ja nurmialueelta. Varastossa on tätä varten tarkoitettu lapio. Jätökset kerätään roskapussiin ja hävitetään muiden roskien tavoin viemällä ne Salo-Inkootien toiselta puolelta, Kuivassuontieltä löytyvään suureen roska-astiaan. Pihanurmikko ei kestä koirien rallia. Mökin molemmin puolin olevat rantapellot ovat hyviä alueita koirien ulkoilla. Vähäjärvi on lintujensuojelujärvi, joten huomioithan sen lemmikkien kanssa. Alueella on mahtavat ulkoilumaastot lenkkeilyyn.

Erillisiä sääntöjä sisätiloissa

Seuraavat asiat ovat kiellettyjä 

 • Tupakointi sisätiloissa
 • Sähkölaitteiden toimimaan jättäminen ja vesihanan auki jättäminen asiakkaiden ollessa poissa
 • Nesteiden (veden, mehun) poistaminen imurin avulla
 • Irtaimiston vahingoittaminen
 • Grillin käyttö puuterassilla ja rakennusten lähellä

Loman päättyessä – Siivousohjeet 

Loppusiivous ei sisälly vuokrahintaan. Mökin ja ympäristön siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse ellei muuta ole erikseen sovittu. Muistathan siistiä kaikki tilat ennen lähtöäsi jotta paikat jäävät hyvään kuntoon seuraavia vuokralaisia ajatellen.

Loppusiivous mökille on tilattava jo varauksen yhteydessä. 

Loman päättyessä kaikkien vuokralaisen tehtäviin kuuluu huolehtia seuraavista yleissiisteyteen liittyvistä asioista riippumatta siitä sisältyykö vuokraan loppusiivous tai ei.  

Roskien ja pullojen vienti. Roska-astia Salo-Inkoontien toisella puolella Kuivassuontiellä.

Astioiden pesu ja laitto paikalleen (tiskikoneen tyhjennys).
Huonekalujen ja tavaroiden paikoilleen laittaminen.
Tuhkien ja hiilien tyhjennys.
Tuhkakuppien tyhjennys.
Grillin puhdistus.
Terassin, piha-alueen ja rannan siisteys.
Piha-alueen siivous roskista ja jäljistä

Siivousohjeet asiakkaille jotka haluavat siivota itse

Tutustuthan siivousohjeisiin huolellisesti etukäteen, jotta tiedät millaista siisteystasoa edellytämme. Varaa lähtöpäivälle riittävästi aikaa siivoukselle. Mökin siivous ohjeiden mukaan vie noin 3 tuntia. Mökin tulee olla vähintään yhtä siisti luovutettaessa, kuin se oli vastaanotettaessa. Siivousvälineet ja pesuaineet löytyy Villa Valosasta.

Keittiö

Pyyhi keittiön tasot ja pinnat sekä pöytä ja jääkaappi.
Pudista liesi, uuni, uunipellit ja mikroaaltouuni.
Tyhjää astianpesukone ja asettele astiat paikoilleen.
Sulje pesukoneen hanat. Sulku pystyasentoon.
Sulje liesituuletin.

Pesutilat, WC ja sauna

Pyyhi tasot kostealla, pese altaat ja peilikaappi.
Imuroi lattiat ja pyyhi kostealla.
Tyhjennä pyykinpesukone, avaa kansi ja sulje hana. Irrota sähköjohto seinästä.

Oleskelu ja makuuhuoneet

Puistele matot ja vuodevaatteet ja sijaa vuoteet huolellisesti.
Imuroi lattiat (myös huonekalujen alta) ja matot, nojatuolit ja sohva.
Pyyhi tasot ja lattiat kostealla. Pesuaineet löytyy kylpyhuoneen kaapista.
Tyhjennä tuhkat takasta.
Lähtiessäsi: Sammuta valot, sulje ikkunat, varmista, että ovet on lukittuna.

Käyttöohjeita

Takka

Takkaa saa käyttää ja vuokrahintaan sisältyy kohtuullinen määrä polttopuita, jotka löydät varastosta.

Ennen takan sytyttämistä tee seuraavat 3 asiaa: 1) avaa keittiön tuuletusikkuna, 2) sulje keittiön liesituuletin ja 3) Kytke takan piippuimuri päälle eteisestä, ulko-oven vierestä löytyvästä kellokytkimestä. Näin varmistat vedon ja vältät savun tulemista mökin sisälle. Mikäli savua tulee kuitenkin sisälle, avaa kaikki ovet ja kytke keittiön liesituuletin päälle.

Mökki on varustettu palovaroittimin ja alkusammutusvarustein. 

Alkusammutusvarusteet: sammutuspeite ja jauhesammutin löytyvät eteisestä. Palohälyttimien kytkeytyessä päälle, varmista että tulipaloa ei ole syttynyt. Sen jälkeen soita vartiointiliikkeen hälytyskeskukseen ja selitä tilanne. 

Hälytyskeskuksen puhelinnumero on 010 217 9100

Sauna ja kylpyhuone

Saunaan on asennettu Harvia Kivi -kiuas digitaalisella ohjauspaneelilla. Ohjauspaneelista käynnistät ja säädät saunan lämpötilaa helposti. Löylyn kipakkuutta ja lempeyttä on helppo säädellä heittämällä löylyvettä joko kiukaan kylkeen tai kivipilarin päälle. Sammuta sauna heti saunomisen loputtua. Mukavat löylyt saa +85c asteessa.

Ennen saunaan menoa aseta keittiön liesituulettimesta ilmastointi asentoon ‘sauna’ kiertämällä säädintä myötäpäivään ja käynnistä tuuletin voimakkuudella 2. Näin saunan ja kylpyhuoneen huoneilma vaihtuu ja huoneet myös kuivuvat nopeammin käytön jälkeen. 

Keittiö

Keittiöstä löytyvät kaikki yleisimmät kodinkoneet, astiat ja ruoka-astiasto 12 henkilölle. Jätäthän mahdollisista puutteista palautetta.

Astianpesukone

Astianpesukone on UPO D6733V. 

Ennen käyttöä, avaa pesukoneen tulovesi keittiöaltaan vesihanasta löytyvästä pienestä hanasta kääntämällä se vaaka-asentoon. Pesun jälkeen muista sulkea hana kääntämällä se pystyasentoon. Jätä pesukoneen luukku hieman raolleen.

Pesuainetabletit löytyvät allaskaapin alaosasta.

Astianpesukoneen toimintahäiriötilanteessa kokeile käynnistää kone uudelleen eri ohjelmalla. Tarkemmat käyttöohjeet ja esim. vikakoodit löytyvät käyttöohjekirjasta https://www.kayttooh.je/upo/d6733v/k%C3%A4ytt%C3%B6ohje

Ilmoita vikatilanteesta vuokraajalle. 

Ulkona

Trampoliini

Trampoliini on tarkoitettu perheen pienimmille, ei aikuisille.
Trampoliinille ei saa mennä kengät jalassa. 
Trampoliinille vain yksi kerrallaan. 
Trampoliinin käyttö vanhempien valvonnassa ja vastuulla.

Palju

Kesäisin vuokrahintaan sisältyy paljun käyttö ja tarvittavat lämmityspuut. Kesäkauden ulkopuolella paljun käyttö erillisestä lisämaksusta.

Vesi: Paljun täyttöön vettä ei saa ottaa vesihanasta. Porakaivon kapasiteetti ei riitä täyttämään paljua ja vesi loppuu, myös naapurilta! Vesi paljuun otetaan uppopumpulla  järvestä. Pumppu, letkut ja sähköjohdot löytyvät mökin ulkoseinustalta laatikosta. Letkut ovat kesäisin piha-alueen reunalla valmiina. Vie pumppu laiturin päähän ja upota se kokonaan veteen. Kiinnitä pumppu köydellä laiturin portaisiin. Kytke sähköpistoke seinään ja nosta pumpun kallistuskytkin (se 30cm sähköjohdon päässä oleva motikka) ylösasentoon. Pumppu käynnistyy. Pumppua ei saa käyttää tyhjänä/kuivana. Pumpun käytön aikana vältä rantaveden sekoittamista niin saat kirkasta vettä paljuun.

Lämmitys: Voita aloittaa paljun lämmityksen kun vedenpinta ylittää molemmat lämmityskaminaan johtavat putket. Paljun kylpyveden optimi lämpötila on 37-38 astetta. Järviveden lämpötilasta riippuen paljun lämmitykseen kuluu aikaa 1-3h. Kesäisin puuta tulee polttaa noin 1 ikean kassillinen. Lämmityksen aikana sekoita paljun vettä melalla ja seuraa lämpötilaa mittarista.

Käytön jälkeen: Palju on tyhjennettävä ja pestävä käytön jälkeen. Tyhjennys tapahtuu liittämällä sininen letku paljun alareunalla olevaan putkeen ja avaamalla venttiili. Laske vesi nurmialueen ulkopuolelle, peltoalueen pitkään heinään alarinteen suuntaan. Pese palju hiekasta ja liasta. Varastosta löydät vesiletkukelan ja ulkoseinän hanasta tulee puhdasta vettä. Kylpyhuoneen kaapissa on pesuainetta. Käyttämällä varrellista juuriharjaa ja kylpyhuoneesta löytyvää varrellista lastaa pese palju puhtaaksi. Huuhtele puhtaalla vedellä. 

Palauta uppopumppu, sähköjohtokelat ja puhdistustarvikkeet omille paikoillensa.

Vene

Vene on rannassa ja airot löytyy varastosta. Veneen tappi on veneen pohjalla. Ennen käyttöä laita tappi tapin reikään ja käytön jälkeen, ota tappi pois, jotta vene ei täyty sadevedellä. Pelastusliivit perheen pienille löytyvät mökin sisältä vaatekaapista.

Kalastus

Järvessä saa kalastaa onkimalla ja pilkkimällä. Ne kuuluvat ns. yleiskalastusoikeuteen etkä tarvitse erikseen kalastuslupaa tai valtion kalakorttia. Varastosta löytyy onkivapoja ja pilkkikaira. 

Maksamalla valtion kalastonhoitomaksun saat kalastaa myös yhdellä heittovavalla ja vieheellä. Kalastonhoitomaksuvelvollisia ovat kaikki 18-64 vuotiaat, jotka kalastavat muutoin kuin onkimalla ja pilkkimällä. Pyydyskalastuslupia järveen ei myydä.

Erillisiä sääntöjä ulkona

Vähäjärven ympärillä on muitakin mökkejä ja lomailijoita vaikka Villa Valosassa omaa rauhaa riittää.

Ulkona piha-alueella on kielletty

 • rakennusten, ulkona käytettävien huonekalujen ja varusteiden sekä puiden ja pensaiden tahallinen vahingoittaminen
 • avotulen teko,
 • grillin jättäminen valvomatta, käytäthän grilliä palamattomalla alustalla
 • meluaminen ja häiriön aiheuttaminen liian kovalla musiikilla (ml. autoissa), ilotulitteiden käyttö
 • kalanperkuu terassilla ja ulkopöydällä
 • roskaaminen
 • moottoriajoneuvojen pesu
 • piha-alueella onkimatojen kaivaminen

Ohjeet on luotu avuksenne ja kaikkien Villa Valosan käyttäjien viihtyvyyden varmistamiseksi. Noudatathan ohjeita.

** LISÄTIEDOT JA TIEDUSTELUT **

0500 931 555 /Minja

050 593 7573 /Juha-Pekka

villavalosa@gmail.com

www.villavalosa.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: